Total de visualitzacions de pàgina:

DVA-PARC a Vall de Núria

Ja som a prop de Setmana Santa i amb les nevades d'aquests darrers dies, les pistes d'esquí i les muntanyes estan plenes a vessar de neu.                                                Vall de Noucreus amb el Puigmal al fons

Això vol dir que, si el temps i l'economia ho permeten, tindrem moviment al Pirineu en quant a visitants. Als voltants de les estacions d'esquí, la seguretat, en tema d'allaus, està assegurada ja sigui per què el mantell nival és prou ferm o perquè els equips d'artificiers sanegen les zones més conflictives.Col·locant goma2


Però que passa quan volem gaudir dels cims més alts fora de les zones controlades?
Doncs que hem d'estar preparats física i tècnicament. Cadascú a d'entrenar el seu físic per realitzar aquestes activitats que no son un "passeig". I en el tema tècnic, disposar i saber utilitzar els tres elements indispensables per fer una sortida amb esquís de muntanya, el DVA (detector de víctimes d'allau), la sonda i la pala.


Però l'utilització d'aquests elements no és senzilla i cal un entrenament periòdic. És per això que a Vall de Núria han apostat, un cop més, per la seguretat i han adquirit un equip per l'entrenament dels DVA. Es tracta d'un conjunt de sis emissors que emeten a la freqüència internacional de 457 kHz i un aparell selector que permet engegar i parar els emissors a voluntat de l'usuari i poder entrenar recerques de fins a sis "víctimes".

                                                                    Emissor


                                                             Aparell selectorNosaltres ho hem volgut provar i ahir vam estar a Vall de Núria a "jugar" una estona amb aquest equipament. És realment útil i molt interessant i s'aprén molt a conèixer el teu aparell DVA.
A Vall de Núria encara no tenen definit en quines condicions es podrà utilitzar el DVA-PARC, i per tant haurem d'esperar. Us anirem informant.


Buscant


Afinant la recerca


Sondant i palejant 


Observant